top of page
iStock-1137065130.jpg

Psychodiagnostiek

Wat is het?​

​

​

​​

​

​

Voor welke problemen kan je bij mij terecht omtrent telepsychodiagnostiek?

 

 

 

 

 

​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​

 

​

 

 

Hoe gaat het online in zijn werk?

​​​​​​​​

In mijn praktijk bied ik telepsychodiagnostiek aan om helderheid te krijgen over jouw cognitief en psychosociaal functioneren.

​

Een niet-exhaustief overzicht van de verschillende cognitieve- en psychosociale domeinen die bij mij onderzocht kunnen worden:

​

  • Neuropsychologisch domein: 

    • Aandacht ​

    • Geheugen

    • Executieve functies (e.g: planningsvaardigheden, redeneervermogen, inhibitievermogen (reactieremming), werkgeheugen etc.)

    • Visuospatiale/Visuoruimtelijke vaardigheden ​

    • Informatieverwerkingssnelheid​​

​

  • Psychosociaal domein:

    • Stemmingsstoornissen​

    • Angststoornissen 

    • ...

​​​

Om de tarieven te ontdekken, klik hier.

​

​

Fase 1: Het kennismakingsgesprek (OPTIONEEL)

Het traject kan, als jij dit graag wenst, beginnen met een gratis kennismakingsgesprek van maximaal een halfuur. Tijdens dit gesprek kun je je klachten of vragen toelichten en leg ik je uit hoe het online diagnostisch proces verloopt. Zo kunnen we samen bepalen of ik je verder kan helpen en of telediagnostiek haalbaar is in jouw situatie.

​

 

⇩

 

Fase 2: Het intakegesprek

Als we samen, na het gratis kennismakingsgesprek, besluiten om door te gaan, starten we met een uitgebreid intakegesprek van 60 minuten via een veilige online omgeving. Hierin bespreken we je klachten in zijn context, algemene omstandigheden van jouw leven en je achtergrond in detail. Op basis daarvan stel ik een plan op voor verder onderzoek.

​​

 

⇩

 

Fase 3: De testfase

De volgende fase, namelijk de fase waarin testen worden afgenomen, start meestal met een algemene, cognitieve screening. Dit is een eerste stap om een overzicht te krijgen van jouw sterke punten en mogelijke aandachtspunten omtrent jouw cognitief profiel. Afhankelijk van de resultaten van deze screening kunnen we gerichte vervolgonderzoeken uitvoeren om specifieke domeinen zoals concentratie, geheugen of planning verder in kaart te brengen.

​

Met deze onderzoeken kunnen we niet alleen een duidelijk beeld krijgen van jouw cognitieve capaciteiten, maar ook praktische handvatten bieden voor jouw dagelijks functioneren en eventuele verdere behandeling of ondersteuning.

​​

 

⇩

 

Fase 4: De feedbackfase

Na het analyseren van alle gegevens stel ik een rapport op waarin ik jouw klachten en mogelijke oorzaken in kaart breng. Dit rapport bespreken we uitgebreid in een online feedbacksessie. Zo krijg je niet alleen helderheid over je situatie, maar ook praktische aanbevelingen over hoe met jouw klachten om te gaan en eventuele verdere stappen omtrent behandeling.

​​​

 

 

 

 

Heb je vragen of wil je meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen via mail op

info@e-psyche.be – ik help je graag verder.

Alle informatie dat jij mij vertelt is veilig en gebonden aan het beroepsgeheim

​

Het annuleren van een afspraak kan gratis tot 24 uur voor het begin hiervan. Anders wordt deze volledig aangerekend.

​​

​

Bij online psychodiagnostiek onderzoeken we samen wat er precies aan de hand is, volledig vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Het traject begint met een gratis kennismakingsgesprek van maximaal een halfuur. Tijdens dit gesprek kun je je klachten of vragen toelichten, en leg ik je uit hoe het online diagnostische proces verloopt. Zo kunnen we samen bepalen of ik je verder kan helpen. 

 

​

Logo van E-PSYCHE

Erkend Klinisch Psycholoog

Visumnummer: 435022                    

Psychologencommissie: 11142787

Ondernemingsnummer: 1018.719.437​

Info@e-psyche.be

 

© 2025 E-PSYCHE 

bottom of page